Vandaag geopend van 10:00 tot 18:00 uur
  1. Openingstijden
  2. MaandagGesloten
  3. Dinsdag10:00 / 18:00
  4. Woensdag10:00 / 18:00
  5. Donderdag10:00 / 18:00
  6. Vrijdag (koopavond)10:00 / 21:00
  7. Zaterdag10:00 / 17:00
  8. ZondagGesloten
Winkelimpressie van Vriese Music Palace
 Bestellingen vanaf €50,
gratis verzending
 3000m2 muziekinspiratie,
altijd deskundig advies
 Voor 18:00 besteld,
morgen in huis
 onze vermelding op www.keurmerk.info
0
Subtotaal: € 0,00

Gitaar

Gitaar

De gitaar is een traditioneel snaarinstrument met een lange, interessante voorgeschiedenis. De oude Grieken maakten al muziek met behulp van de zogenaamde ' gitara'. Dit instrument is vervolgens via de Romeinen en de Moren in Spanje terechtgekomen. Daar ontwikkelde de zogenaamde 'Guitarra Española' zich tot een zeer geliefd en tijdloos instrument. In de negentiende eeuw werden de laatste uitbreidingen toegevoegd aan de Guitarra en rond 1884 bouwde Antonio de Torres Jurado de allereerste gitaar, die wat betreft klank, vorm en bouwprincipes nauwelijks nog afweek van de 'klassieke gitaar', zoals wij die vandaag de dag kennen. Naast de akoestische gitaar kennen wij tegenwoordig ook de elektrisch-akoestische gitaar, de semi-akoestische gitaar, de elektrische gitaar, de basgitaar en de linkshandige gitaar. Bij Vriese Music Palace vind jij het allemaal! Bovendien hebben wij ook een groot assortiment gitaaraccessoires, gitaarsnaren en gitaarversterkers

Akoestische Gitaar

De houten klankkast is typerend voor de akoestische gitaar. De klankkast van een akoestische gitaar fungeert als resonator. De snaren van een akoestische gitaar brengen slechts een kleine hoeveelheid lucht in beweging, waardoor het geluidsniveau niet hoog genoeg is. De klankkast zorgt ervoor dat er een grotere hoeveelheid lucht in trilling wordt gebracht, waardoor het geluid luider is en mooier is van klank. 

Er bestaan verschillende soorten akoestische gitaren. De klassieke gitaar of de Spaanse gitaar bevat drie nylon snaren en drie bassnaren, bestaande uit metaalomwikkelde zijde. De Westerngitaar of steelstringgitaar bevat stalen snaren en bovendien een grotere klankkast en een smallere hals dan een klassieke gitaar. De stalen snaren van de Westerngitaar produceren een heldere en harde toon, die typerend is voor de traditionele Western muziek. De resonator of de Dobro gitaar is een unieke akoestische gitaar, die is uitgerust met stalen snaren, een klankkast van hout, staal, messing of aluminium en een grote metalen 'conus' onder de brug. Bij dit instrument is het mogelijk om met een metalen staafje ('slide') over de stalen snaren te schuiven. Hiermee creëer jij een bijzondere klank, die jou misschien doet denken aan tropische oorden! Dankzij de metalen body en de conus, die het effect heeft van een luidspreker, produceert een Dobro een felle, harde toon. Vriese Music Palace heeft in haar assortiment ook een aantal unieke gitaren, zoals de mandoline, de banjo, de ukelele en de lapsteel

Elektrische Gitaar

De eerste elektrische gitaar werd in productie genomen door het merk Rickenbacker en werd toentertijd ontworpen door George Beauchamp. De elektrische gitaar heeft zijn geweldige klank te danken aan zes metalen snaren en het magnetische veld waarin deze snaren trillen. Het elektrische signaal, dat door elementen wordt opgewekt, heeft een bepaalde amplitude, die door een gitaarversterker kan worden vergroot. Het geluid dat hierdoor wordt gecreëerd, kan vervolgens worden bewerkt met verschillende filters en effecten, zodat jij jouw eigen favoriete klank kan produceren. Dankzij dit mechanisme (het zogenaamde 'Hall-effect'), heeft een elektrische gitaar geen klankkast nodig en bevat hij dus een 'solid body'. De elektrische gitaar met E-A-D-G-B-E stemming, is al jaren niet meer weg te denken uit heel veel muziekstijlen, zoals (hard)rock, punk en metal.

Elektrische Basgitaar

De elektrische basgitaar bevat hetzelfde mechanisme als een elektrische gitaar, zoals hierboven is beschreven. Er zijn echter ook een aantal verschillen tussen de elektrische basgitaar en een 'normale' elektrische gitaar. De elektrische basgitaar beschikt namelijk over slechts vier snaren in plaats van zes snaren en een elektrische basgitaar produceert lagere tonen dan de elektrische gitaar. De stemming van een basgitaar (van laag naar hoog) is als volgt: E-A-D-G. De elektrische basgitaar wordt bovendien op een andere manier bespeeld dan de elektrische gitaar, waardoor de basgitarist een heel andere klank creëert dan de muzikant, die liever een elektrische gitaar bespeeld. 

Gitaaraccessoires

Vriese Music Palace beschikt over een gigantisch assortiment gitaaraccessoires. Ben jij op zoek naar een capo, een geschikte interface voor jouw gitaar, de juiste voeding, een tuner, een metronoom, een reinigings- en onderhoudsartikelen, een plectrum, een voetschakelaar voor jouw gitaar, een effectenpedaal, een gitaarstandaard, een muurbeugel, een slide, een gitaarhoes, een gitaarkoffer, een gitaarkabel, een gitaarband of diverse andere gitaaraccessoires? Kijk verder in onze webshop of bezoek onze winkel en breid jouw favoriete instrument uit met gave gadgets! 

Gitaarsnaren

Wat voor een gitaar jij ook hebt, wij hebben altijd de juiste snaren voor jou. Vriese Music Palace biedt jou basgitaarsnaren, elektrische gitaarsnaren, Western gitaarsnaren, klassieke gitaarsnaren, banjosnaren, mandolinesnaren en ukelelesnaren. Is één van jouw snaren geknapt of zijn al jouw snaren aan vervanging toe? Wij vervangen de snaren van jouw elektrische- of akoestische gitaar graag snel en professioneel in onze winkel. Binnen een half uurtje hebben wij jouw gitaar weer helemaal opgelapt en ondertussen kunt u genieten van een lekker kopje koffie in onze saloon. 

Gitaarversterkers

Een gitaarversterker is een elektronisch instrument, dat in staat is het geluid van een elektrische (bas)gitaar te versterken. Met een gitaarkabel sluit jij jouw elektrische gitaar of lektrisch basgitaar eenvoudig aan op een gitaarversterker. De klanken van jouw instrument worden door de luidspreker weergegeven. Dit geluid kun jij eventueel nog bewerken met behulp van een effectenpedaal of diverse filters. Vriese Music Palace heeft een groot aanbod van gitaarversterkers van diverse topmerken, zoals Ibanez, Marshall, Roland, Vox, ZAR, Markbass, Engl, Fishman, MES, Fender, Line6, Stagg, Yamaha. De verschillende tops, speakerkasten en combo's van deze merken zijn absoluut geschikt voor jouw elektrische gitaar, elektrische basgitaar of elektrisch-akoestische gitaar. 

Dealer

Vriese Music Palace is dealer van heel veel gitaarmerken: Alhambra, Ayers, Crafter, Cuenca, Dobro, Epiphone, Fender, Gibson, Greg Bennett, Ibanez, Jack Benner, Line6, Manuel Saveras, Martinez, Morgan, PRS, Raydon, Rok Axe, Stagg, Squier, Taylor, Tennessee, Viceroy en Yamaha. Dus wat jou wensen ook zijn, bij Vriese Music Palace ben jij altijd aan het juiste adres voor de perfecte gitaar. Heb jij vragen over één van onze schitterende producten? Neem gerust contact met ons op of kom een langs in onze indrukwekkende muziekwinkel in Doetinchem!

Gitaar stemmen

Als je net begint met gitaar spelen of je doet het nog niet zo lang ,dan kan het stemmen van je gitaar best lastig zijn. In deze video legt Vriese Music Palace uit hoe je het best jouw gitaar kan stemmen. Na het bekijken van de video ben je perfect in staat je gitaar te stemmen en lekker te spelen.

Roland Cube-ST Street versterker Rood
Levertijd 2-5 dagen Compacte krachtige straat-versterker.
€ 299,00
Toevoegen
Roland Cube-ST Street versterker Zwart
Levertijd 2-5 dagen Compacte krachtige straat-versterker.
€ 299,00
Toevoegen
Roland CB-CS1 draagtas voor Cube-ST Street.
Levertijd 2-5 dagen Draagtas voor de Roland Cube-ST en Cube-ST-R
€ 59,00
Toevoegen
Line 6 Spider IV HD150
Levertijd 2-5 dagen Line 6 Spider IV HD150
€ 339,00
Toevoegen

Onze diensten
Piano verhuizen
Piano verhuizen?

Onze eigen bezorgdienst staat borg voor een zorgvuldig transport van uw piano als u gaat verhuizen.

Piano verhuizen
Instrumenten verhuur
Instrument huren?

Voor zeer uiteenlopende gelegenheden leveren wij een perfect gestemde piano of vleugel voor een dag(deel), een weekend of meerdere dagen.

Instrumenten verhuur
Piano/vleugel stemmen
Piano stemmen?

Is uw piano of vleugel vals en zoekt u een betrouwbare en voordelige pianostemmer? Klemmende toetsen, pedalen die piepen? Wij stemmen uw piano.

Piano/vleugel stemmen